آموزش اتصال دامنه به هاست
یک سایت برای راه اندازی و دیده شدن در فضای وب به دامنه و هاست نیاز دارد.
بعد از خرید هاست و دامنه چه کنیم؟ باید برای در دسترس قرار گرفتن سایت، دامنه را به هاست متصل کنیم.
اتصال دامنه به هاست عملیاتی آسان اما مهم است . اضافه کردن دامنه به هاست به صورت کلی، در ۲ سناریو مختلف قابل تعریف و انجام خواهد بود.
در این مقاله ما ابتدا به تعریف کوتاهی از دامنه و هاست خواهیم پرداخت و سپس ۲ سناریو مطرح شده را، برای شما توضیح میدهیم. همچنین در انتهای مقاله نحوه تنظیم dns روی هاست را به شما عزیزان بصورت گام به گام و شفاف توضیح خواهیم داد.
فهرست
چگونه یک دامنه را به یک هاست یا سرور متصل کنیم؟
از کجا بفهمیم که DNS ست شده است؟ (تست DNS سایت)
اولین قدم برای راه اندازی وبسایت، انتخاب نام دامین متناسب کسب و کار شماست. پس از آن باید دامنه را ثبت کنیم.
پس از ثبت دامنه، با نام آن در دنیای مجازی شناخته خواهید شد.
اینترنت از کنار هم قرار گرفتن و اتصال چندین سرور ساخته شده است، دسترسی به این سرورها از طریق آدرس IP قابل انجام است. هر سرور میتواند یک یا چند آدرس IP داشته باشد. بدیهی است برای قریب به اکثر افراد حفظ نمودن این آدرسهای IP که از ترکیب چند عدد ساخته میشوند کاری دشوار و دردسرساز خواهد بود. برای رفع این مشکل، مفهوم دامنه شکل گرفت. دامنهها با کمک DNS سرورها به آدرسهای IP اشاره شده متصل میشوند.
هاست یا در واقع میزبانی وب، همان فضای کسب و کار در دنیای دیجیتال است، برای راه اندازی وب سایت پس از ثبت دامنه، انتخاب و خرید میزبانی وب ضروری است. میزبانی وب در حقیقت بخشی از یک سرور در اینترنت است که به کسب و کار شما تخصیص داده شده است.
با این میزبانی به سرویس های مورد نیاز برای راه اندازی وب سایت، از جمله فضای دیسک، ترافیک، ایمیل اکانت، FTP اکانت و دیتا بیس ها دسترسی داشته باشید.
چگونه یک دامنه را به یک هاست یا سرور متصل کنیم؟
آموزش اتصال دامنه به هاست علی رغم سادگی بسیار با اهمیت است. علت این اهمیت، نیاز وبسایت یا اپلیکیشن شما به یک آدرس مشخص و ساده جهت دسترسی است.
نحوه اتصال دامنه به هاست از طریق DNS انجام میشود. DNS یا همان Domain Name System سرویسی است که دامنهها را به آدرسهای IP تبدیل میکند.
نحوه تنظیم dns روی هاست به این صورت است که مقادیر NS مربوط به DNS سرور هاست خود را، داشته باشید. هر هاست دارای دو یا چند آدرس NS اختصاصی است که شما باید آنها را در دامنه خود تنظیم نمایید.
پیشنهاد ما برای وب سایت های لینوکس، استفاده از سرورهای ابری با سرعت و Uptime بالاست.
در نحوه اتصال دامنه به هاست دو حالت پیش می آید:
۱- دامنه و هاست از یک شرکت هاستینگ خریداری شده باشند.
در ست کردن دامنه روی هاست، اگر شما هم دامنه و هم هاست را از یک جا خریداری کرده باشید، لازم است تا دامنه را به اسامی سرور هاستینگ (DNS nameservers)، مانند dns1.iranhost.com یا dns2.iranhost.com، شرکت هاستینگ خود متصل کنید.
اگر شرکت هاستینگ اتوماسیون خوبی داشته باشد، اتصال دامنه به هاست، به صورت خودکار توسط شرکت انجام می شود و در غیر این صورت موارد زیر را دنبال کنید:
- به پنل هاستینگ خود مراجعه کرده و با وارد کردن مشخصات به داشبورد خود وارد شوید.
- در این حالت که هاست و دامنه را از یک جا خریداری کرده اید، لازم است تا اسامی سرور (nameservers) را که از طریق ایمیل و توسط شرکت هاستینگ برای شما ارسال می شود را به دامنه متصل کنید.
- بعد از اینکه این کار را انجام دادید، اسامی سرور هاستینگ (DNS nameservers) خود را یک به یک وارد کنید. دقت کنید که در هر خط فقط یک Nameserver را وارد کنید و بعد از اینکه اسامی سرورها را وارد کردید روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.
حدود ۲۴ ساعت کاری طول می کشد تا اسامی سرور شما به درستی به روزرسانی شود.
۲- دامنه و هاست از دو شرکت مجزا خریداری شده اند.
اگر دامنه خود را از یک شرکت و هاست را از شرکتی مجزا خریداری نموده اید، برای انتقال دامنه به هاست جدید واتصال دامنه به سایت بدین شکل است که ابتدا اسامی سرور (nameserver) را از شرکت هاستینگ دریافت کنید و سپس اسامی DNS را در پنل دامنه خود پیکربندی و تنظیم نمایید.
زمانی که اسامی سرور تغییر کردند، به احتمال زیاد وب سایت شما در دسترس نمی باشد و باید یک مدت زمانی صبر کرد تا اتصال دامنه به هاست از طرف شرکت هاستینگ بر قرار شود. این مدت زمان معمولا دو روز کاری طول می کشد و بعد از این مدت دامنه به هاست متصل می شود.
اگر دامنهی خود را از یک شرکت معتبر ثبت دامنه اینترنتی تهیه کرده باشید جهت مدیریت دامنه، وبسایتی را در اختیار شما میگذارند که امکان تغییر اطلاعات مالک دامنه و تنظیمات و ثبت NS را خواهید داشت. در صورتیکه به این پنل دسترسی ندارید میبایست، از شرکت میزبان دامنه خود تقاضا نمایید که تغییرات مربوط به NS دامنهی شما را انجام دهند.
برای انتقال دامنه به هاست جدید نیز باید تغییر dns را به روش های گفته شده انجام دهید.
برای انجام تنظیمات دامنه و نحوه ست کردن dns در پنل دامنه کافیست به منوی مورد نظر وارد شوید و در فیلدهایی که عموما Name Server (به اختصار NS) نامیده میشود، مقادیر NS هاست خود را کپی نمایید. بنا به قوانین بین المللی هر هاست و دامنه باید حداقل ۲ مقدار NS داشته باشد و این مقادیر معتبر نیز باشند.
در صورتیکه اقدام به وارد نمودن یک NS نمایید یا ۲ بار یک مقدار را تکرار کنید، در پنل دامنه خطا دریافت خواهید کرد. همچنین در برخی از مواقع در صورتیکه مقادیر NS شما معتبر نباشند و یا دچار اشکال شده باشند، در حین تنظیم DNS خطا دریافت خواهید کرد.
در صورتیکه با مراحل تنظیمات DNS خود مشکل داشتید، میتوانید از شرکت ثبت کننده دامنهی خود راهنمایی دریافت نمایید.
از کجا بفهمیم که DNS ست شده است؟ (تست DNS سایت)
اطلاع از ست شدن DNS های سایت و تست DNS سایت خیلی مهم است و می توانید با روش زیر از ست شدن DNS های سایت خود مطلع شوید.
ابتدا به سایت www.intodns.com رفته و پس از ورود، در کادر نمایش داده شده، اسم دامنه خود را وارد کرده و روی دکمه Report کلیک کنید.
بعد از این کار جدولی نمایش داده می شود که اطلاعات مختلفی را نشان می دهد.
در ردیف Domain NS records، DNS های دامنه خود را مشاهده خواهید کرد. برای اطلاع از DNS هایی که به صورت پیش فرض برای اتصال دامنه به هاست استفاده شده است، می توانید ردیف NS records from your nameservers را مشاهده کنید.
اگر مشکلی نداشته باشد، قسمت status به شکل یک تیک سبز رنگ نشان داده می شود. با این روش می توانید به راحتی از ست شدن dns بر روی هاست اطمینان حاصل کنید. البته باید بدانید که زمان ست شدن dns دامنه ir کمی طولانی تر از دامنه com است.
روش دیگری که میتوان DNS را با آن چک نمود، CMD است.
CMD خود را باز نمایید و دستور ping domain.com را در آن وارد نمایید. در صورتیکه موفق به گرفتن ping شدید، یعنی DNS فعال است.